gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Чеський уряд вистояв!

PDFДрукe-mail

necas_ctk_200_200

Як і передбачалося, коаліційний уряд громадянського демократа Петра Нечаса вистояв під час голосування про недовіру, що здійснили на вимогу опозиційних соціал-демократів. Проти вотуму недовіри висловилося 114 депутатів коаліційного кабінету, в який входить Громадянська демократична партія, ТОП 09 і партія Справи громадські.

Для того, щоб домогтися відставки кабінету, опозиції було необхідно набрати, як мінімум, 101 голос. Пропозиція соціалістів підтримали лише комуністи і три депутати, до недавнього часу представляли партію Справи громадські. Всього противникам уряду вдалося набрати 84 голоси, констатує Радіо Прага.

Голосуванню передували семигодинні дискусії, під час яких виступали, як противники, так і прихильники коаліційного уряду прем'єра Нечаса. Опозиція аргументувала необхідність відставки кабінету тим, що за 9 місяців свого існування коаліція ні на крок не змогла просунутися на шляху реалізації заявлених реформ. Єдиним результатом, за словами голови соціал-демократів Богуслава Соботки, можна вважати лише збільшення боргів держави та ізоляцію в рамках ЄС.

Прем'єр Петр Нечас переконував депутатів у протилежному. На його думку, задумані реформи мають сенс, а їх поступова реалізація вже приносить результати. Наприклад, чверть чеських сімей змогла скористатися податковими вигодами, що принесло їм додатковий дохід. Тож неможливо стверджувати, вважає прем'єр, що реалізовані реформи завдають шкоди сім'ям з дітьми, як неодноразово підкреслювала опозиція.

Цікава стаття? Поділись нею з друзями:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вінницька афіша

Translate(Переводчик)

Про Чехію

Українці в Чехії

Чеська - це легко!

Хто онлайн!?

На даний момент 32 гостей на сайті