gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Поліцейських звільняти не будуть

PDFДрукe-mail

Через урізання бюджету чеського Міністерства внутрішніх справ, штат поліцейських повинен бути скорочений на 1679 одиниць, проте масові звільнення правоохоронцям не загрожують. Як заявив глава МВС Чехії Ян Кубіцe, зменшення числа поліцейських відбудеться «природним шляхом» - за рахунок добровільних звільнень і скорочення нині вакантних місць.

Скорочення штатів, проте, торкнеться цивільних працівників поліції. У планах звільнення 273 людини. Заплановані заходи повинні допомогти заощадити 1,2 мільярда крон (50 мільйонів євро). Всього бюджет поліції в 2012 році недорахується 1,37 мільярда крон (трохи більше 57 мільйонів євро).

Необхідні кошти доведеться економити за рахунок скорочення преміальних та реформування системи управління поліцією. Подібні процеси відбуватимуться і в системі пожежної охорони, яка також перебуває у віданні МВС Чехії, повідомляє Чеське радіо[1].

Водночас Конституційний суд, розглянувши скаргу, спрямовану проти прийнятих законодавцями заходів щодо економії бюджетних коштів, скасував скорочення базового окладу суддів, який після зниження становив 54 тисячі чеських крон (2250 євро). З ініціативи уряду законодавці підтримали 5%-е скорочення базового окладу суддів у 2011 році, а з 2015 року запровадили застосування зниженого коефіцієнта, використовуваного при розрахунку суддівських зарплат.

Члени Конституційного суду Чехії констатували, що на тлі заяв про необхідність впровадження заходів з економії, реальні зарплати представників державного апарату не знижуються. Як доказ свого твердження Конституційний суд навів дані про високі премії, начисляющихся високопоставленим чиновникам в центральних органах системи державного управління.

Цікава стаття? Поділись нею з друзями:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вінницька афіша

Translate(Переводчик)

Про Чехію

Українці в Чехії

Чеська - це легко!

Хто онлайн!?

На даний момент 42 гостей на сайті