gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Зарплати вчителів за рахунок обслуговуючого персоналу

PDFДрукe-mail

Відповідно до обіцянок чеського уряду, для збільшення зарплат вчителів Міністерством освіти в 2012 році має бути додатково виділено 4 млрд крон (167 млн євро). Однак збільшення відомчого бюджету планами вже не передбачається, і гроші на виконання завдання коаліційного уряду міністру Йозефу Добешу пропонується шукати у власній системі.

Зібрати необхідні кошти для вчителів міністр має намір з декількох джерел, одним з них буде чергове скорочення зарплат непедагогічних працівників, тобто шкільних сторожів, кухарів і прибиральниць. Уже нині зарплати непедагогічних працівників шкіл і дитячих садів, після 10%-го скорочення з початку 2011 року, ледь досягають 50% середньої зарплати по країні (середня зарплата в Чехії складає близько 24 тисяч крон - 1000 євро).

Після чергового зниження директори шкіл зможуть запропонувати кухарям і прибиральницям лише мінімальну зарплату, тобто не більше 8000 крон на місяць (333 євро). При цьому Радіо Прага [1]звертає увагу на той факт, що більшість непедагогічних працівників шкіл працюють лише на півставки.

Цікава стаття? Поділись нею з друзями:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вінницька афіша

Translate(Переводчик)

Про Чехію

Українці в Чехії

Чеська - це легко!

Хто онлайн!?

На даний момент 33 гостей на сайті